Εκπαιδευτική
Ρομποτική

Σε συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσφέρουμε προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε μαθητές από Α’ Δημοτικού μέχρι Γ’ Λυκείου. Tα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο των θετικών επιστημών, ενώ ψυχαγωγούνται λαμβάνοντας ταυτόχρονα σημαντικά εφόδια για το μέλλον.

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι μία σύγχρονη & καινοτόμος εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία βασίζεται στο μοντέλο του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Στόχος της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι η βιωματική γνωριμία των μαθητών με τις έννοιες των Θετικών Επιστημών (Μηχανική, Ηλεκτρονική, Φυσική, Μαθηματικά, Πληροφορική, Προγραμματισμός) μέσω ενός διαδραστικού & διασκεδαστικού προγράμματος, ειδικά διαμορφωμένο για κάθε ηλικία.

Prebotics

Είναι κατάλληλο για μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου/ ή για παιδιά Νηπιαγωγείου.
Στόχος του προγράμματος αποτελεί η εισαγωγή των παιδιών σε πρώιμες έννοιες της Ρομποτικής & του προγραμματισμού συνδυαστικά με την αφήγηση ιστοριών.

Junior

Η κατηγορία Junior ενδείκνυται για ηλικίες από Α’ Δημοτικού μέχρι και Β’ Δημοτικού.

Πραγματοποιείται μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της Ρομποτικής και του STEM. Οι μαθητές θα κατασκευάσουν απλές και ποικίλες ρομποτικές μηχανές. Έτσι, θα αναπτύξουν κατασκευαστικές δεξιότητες και θα αποκτήσουν βασικές έννοιες από τον κόσμο των φυσικών επιστημών και του προγραμματισμού.

Δημιουργία και έρευνα μηχανικών μοντέλων. Τα παιδιά θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τα δομικά στοιχεία. Θα μελετήσουν την αποδοτικότητα του μοχλού, της τροχαλίας και θα πειραματιστούν με τα γρανάζια. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους με όρους μηχανικής και φυσικής. Ακόμη, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με νέους τρόπους προγραμματισμού και χρήση tablets.

Spike

H κατηγορία Spike ενδείκνυται για ηλικίες από Γ’ Δημοτικού μέχρι και Δ’ Δημοτικού

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα SPIKE (TM-σαν εκθέτης) Prime εισάγει τους μαθητές στο STEAM και τον προγραμματισμό μέσα από διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές. Το SPIKE Prime ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων ενώ διασκεδάζουν μαθαίνοντας μέσα απ’ το παιχνίδι.

Robot

Η κατηγορία Robot ενδείκνυται για ηλικίες από Ε’ Δημοτικού μέχρι και Α’ Λυκείου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Robot Βeginner είναι μια εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική. Κατά την διάρκεια των προγραμμάτων γίνεται γνωριμία με το εκπαιδευτικό πακέτο που θα ασχοληθούμε για τους επόμενους κύκλους. Θεωρείται ο πιο βασικός κύκλος σπουδών, καθώς ο μαθητής παίρνει όλα τα βασικά εφόδια που χρειάζεται για να συνεχίσει. Πραγματοποιείται εισαγωγή στον προγραμματισμό, εξοικείωση με το περιβάλλον του προγραμματισμού και εκμάθηση των βασικών δομών προγραμματισμού.

Οι μαθητές σε αυτό το επίπεδο θα αναπτύξουν ό,τι έχουν μάθει στον κύκλο αρχαρίων και θα πρέπει να κάνουν το ρομπότ περισσότερο ευφυές. Θα εμβαθύνουν την κατανόηση και την πρακτική τους στην προηγμένη ρομποτική και τις έννοιες του προγραμματισμού.

Οφέλη

Δημιουργικότητα

Ανάπτυξη της δημιουργικής έκφανσης των παιδιών μέσω δεξιοτήτων.

Κριτική σκέψη

Διαμόρφωση της κριτικής σκέψης, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Συνεργατικότητα

Ανάπτυξη της συνεργασίας των παιδιών μέσω δραστηριοτήτων που προάγουν τη συλλογικότητα.

Επικοινωνία

Όλο το πρόγραμμα πλαισιώνεται με δραστηριότητες αφήγησης και δημιουργίας ιστοριών (storytelling).

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εdutopia (Oρμύλια)

Ε’, ΣΤ’ και Γυμνάσιο 9:15 - 11:15
Α’ και Β’ δημοτικού 11:45 -1 3:45
Γ’ και Δ’ δημοτικού 11:45 - 13:45

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ιnfinitum (Πολύγυρος)

Γ’ και Δ’ δημοτικού 15:00 - 17:00
E’, ΣΤ’ δημοτικού και Γυμνάσιο 17:30 - 19:30

Become an Ed-Utopian!

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Το Ed-Utopia υλοποιεί κατ’αποκλειστικότητα στον Δήμο Πολυγύρου τα προγράμματα της Ακαδημίας Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ,
δίνοντας τη δυνατότητα σε σχολεία, σε συλλόγους γονέων & κηδεμόνων και σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς κλπ. να οργανώσουν εκπαιδευτική επίσκεψη.

Συμπληρώστε την φόρμα

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό!
Scroll to Top